Strandrensning fremmer fællesskabet i foreningerne

Foto: KFUM Balling Spejderne, gruppeleder Uffe Holst.
dato

Flere foreninger har været på strandrensning rundt i kommunen, og den fælles indsats for renere strande er noget, der styrker sammenholdet

KFUM Balling Spejdernes Ulve/Juniorer har været på strandrensning. De har renset kyststrækningen nord og syd for Nymølle Strand.

Spejderne fik indsamlet mere end 100 kilo affald. Det meste af affaldet var gamle bøjer, rester af snor og fiskegarn, og ellers har de samlet plastik, glasskår og jern. En enkelt knæbeskytter og en sandel er det også blevet til. 

Stor interesse for at deltage

Også medlemmer fra Skive Water Sport (tidligere Skive Windsurfing klub) har været ude at rense strande. De har renset kyststrækningen på nord- og sydsiden af Harrevig.

Generelt har der i de sidste tre år været stor interesse for at deltage i strandrensningen, og alle ruter har være fordelt til foreninger.

Flere foreninger nævner strandrensningen som en god aktivitet, der fremmer fælleskabet, og de synes, at det er dejligt at gøre en indsats for at holde naturen ren for affald. 

Kilde: Skive Kommune
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.